Over mij

Hey daar 🙂 ,

Op deze pagina vertel ik je mijn verhaal, en kom je meer te weten waarom ik met Blogsecrets.nl ben gestart.

Hiernaast zie je trouwens een foto van me tijdens een van m’n vele reizen. Dit was in de gave stad Taipei (Taiwan) en je ziet mij (rechts) naast een reisbuddy uit Maleisisch Borneo staan.

Lees even verder om meer over me te weten te komen…

 

Het begint allemaal in 2013…

Nadat ik terugkwam van mijn eerste lange backpackreis, was het tijd om te gaan solliciteren en een baan te vinden. Dit bleek best wel lastig, aangezien de naweeën van de economische crisis nog duidelijk voelbaar waren.

Na een half jaar zwoegen lukte het dan toch, ik werd aangenomen bij een bekende multinational en mijn carrière ging beginnen.

Ik voelde echter al vrij snel dat dit niet mijn wereld was: de hele dag zitten achter een computer, grotendeels saaie taken uitvoeren en vooral uitkijken naar het moment dat ik weer naar huis kon.

Gelukkig hadden we een gezellig team, dat maakte veel goed. Maar het werk an sich vond ik crazily boring.

Ja, ik weet nog goed dat ik regelmatig uit het raam staarde en terugdacht aan die mooie reis die ik net had gemaakt. Binnenzitten voelde als beknellend, en als ik naar buiten keek voelde ik de vrijheid naar me roepen.

Datgene wat ik in het begin al voelde, voelde ik steeds sterker: dit kon niet mijn toekomst zijn.

Maar omdat ik zoiets had van: ik werk nu pas een jaar fulltime, misschien is het gewoon een kwestie van doorzetten, gaf ik niet op.

En begrijp me niet verkeerd hoor: zoals ik al zei was ons team supergezellig en hadden we veel lol met elkaar. Maar ja, het werk moet ook leuk zijn toch?

Anyway, begin 2014 solliciteerde ik bij een ander bedrijf. En na flink wat sollicitatierondes te hebben doorstaan werd ik aangenomen.

Toen, in maart 2014, sloeg het noodlot toe en overleed mijn zus. Dit heeft zo’n enorme invloed op mijn leven gehad, dat eigenlijk alles is veranderd.

Ik was nog niet met m’n nieuwe baan begonnen. Dit deed ik 2 maanden later. Maar ik bleek hier totaal niet klaar voor te zijn. Na 2 weken besloot ik om te kappen en meer tijd voor mezelf te nemen. Tijd om te rouwen, tijd om na te denken.

 

Het roer om

Ik verliet mijn woning in Rotterdam en koos ervoor om terug naar m’n moeder te gaan. Om steun bij elkaar te vinden.

In deze maanden hebben we ons ontzettend klote gevoeld, maar tegelijkertijd ook superveel aan elkaar gehad. Achteraf ben ik blij dat ik al deze droevige gevoelens écht heb toegelaten, op die manier heb ik de dood van mijn zus -voor zover dat kan- een soort van plaatsje kunnen geven.

Maanden later realiseerde ik me wel dat ik iets in beweging moest zetten. Dit kon niet zo doorgaan en ik zette mezelf voor een belangrijke keuze: ging ik weer ergens solliciteren of was ondernemen misschien iets voor me?

Dat laatste, ondernemen, trok me veel en veel meer.

Iets doen wat ik leuk vind en daar m’n inkomsten uit halen. Erg gaaf leek me dat.

Toen ben ik na gaan denken. Wat kon ik doen?

Wat ik in ieder geval zeker wist is dat ik iets wilde creëren zodat ik locatie-onafhankelijk kon werken, vanaf iedere plek op de wereld. Ze noemen het tegenwoordig ‘digital nomad’.

Ik wilde vrij zijn en het leven leiden waar ik wél gelukkig van werd. Voor mij betekende dat in ieder geval één ding niet: 5 dagen per week 9-to-5’en op een kantoor.

Het roer ging om.

 

Het vrije leven als blogger

Ik weet het nog goed: het was ergens in september 2014 toen ik een cursus volgde op het gebied van internetmarketing en hoe je online je geld kon verdienen met bloggen en informatieproducten.

Een van de belangrijkste dingen die ik eruit meenam is geweest: kies een onderwerp waar je een passie voor hebt, anders houd je het niet vol.

Iets leuk vinden is natuurlijk leuk, maar er moet ook geld mee te verdienen zijn natuurlijk.

En zo kwam ik bij ‘reizen’ uit. Een paar jaar daarvoor had ik immers een geweldige backpackreis (zie boven) gemaakt, en ik voelde min of meer aan alles dat dit de kant was die ik opwilde.

In november 2014 verkocht ik al mijn eerste reisgids en een half jaar later was mijn blog geboren: Backpackblog.nl

Ik knalde het ene na het andere artikel eruit en zag de bezoekers in grote aantallen toenemen. Langzaam heb ik mijn kennis op het gebied van business en ondernemen aan m’n blog gekoppeld.

En inmiddels is Backpackblog.nl een van de bekendere reisblogs van Nederland en heb ik al jaren een bloeiende online business staan.

En ik kan je zeggen: dat is echt een geweldig gevoel. 1) Omdat ik kan leven van de inkomsten, 2) omdat ik kan wonen en werken waar ik dat wil en 3) omdat ik het zelf heb opgezet, zoiets geeft toch een kick.

De afgelopen jaren van mijn leven heb ik vooral gereisd en tegelijkertijd aan mijn blog en business gewerkt. Zo heb ik op Bali gewoond, in Kuala Lumpur en Bangkok en prachtige landen als Japan, Sri Lanka, Indonesië en Nieuw-Zeeland bezocht.

Mijn leven is wat dat betreft een droom.

 

En toen kwam Blog Secrets…

Na al die jaren als blogger begon het te kriebelen. Ik wist gewoon zeker dat ik dit met meer mensen moest gaan delen.

En met ‘dit’ bedoel ik mijn jarenlange ervaring en kennis op het gebied van bloggen en hoe je van je blog een business maakt om van te kunnen leven.

En juist daarom heb ik deze website opgericht.

Aangezien jij hier bent beland, ga ik ervan uit dat ook jij een blog wilt starten (of al een blog hebt) en geld met je blog wilt gaan verdienen om van te kunnen leven.

Ik ga je daar heel graag bij helpen.

Ben jij er klaar voor om eindelijk je hart te volgen?

Laten we er samen voor gaan.

Klik op de oranje knop hieronder:

Ja, ik wil meer weten over je cursus

Bedankt voor het lezen van mijn persoonlijke verhaal.

Ik spreek je snel weer,